Tillbaka på Björknäs IP

Gräsänkling under ett par dar, så då passar man såklart på att träna extra mycket 😉 Dagens andra pass var löpning, rehab pass #5. 2 km återigen.

Eftersom jag då saknar löpsällskap – och dessutom med söndagens succe i färskt minne – fick jag för mig att varför inte köra på bana – kanske tom får återuppleva lite riktig löpning. Känslan i kroppen vid lite fart, istället för jogging som just nu faktiskt är fallet.

Sagt och gjort, Björknäs IP fick det bli!

20170627_125224

Herregud så många varv jag sprungit där i mina dar… Kärt återseende??? Både ja och nej.

Ja, för det är fantastiskt att jag kan vara tillbaka och springa där igen.

Nej, för Björknäs IP inte så många rosaskimrande minnen nämligen. Det är där jag kört mina kvalitetspass. Ni vet, tusingar med blodsmak i munnen. Tvåkilometerströsklar där man nästan från första steget bara har en tanke i huvudet (”stanna, snälla!”). Formtester. Etc etc. Dom där passen som man gruvar sig ett dygn i förväg för. Och när det är över tycker man (oavsett om det bara är onsdag) att nu är det helg!  Nåt härligt distanspass har jag väl förvisso förlagt där, men det flesta passen har varit grispass.

Hursomhelst, 5 varv, inte mer eller mindre. Ser att GPS:en missvisar en del, 160 meter för mycket på 2km stämmer inte. 120m på 10 km brukar det diffa, trust me I know…

Anyway: helt ok, klockan säger ju då 4:30 fart. Faktiskt sjukt bra. Var ju aldrig anfådd. En typisk indikation är stegfrekvensen – 156 är inte vad jag ligger på när jag driver på – snarare 170+.  Så jag tolkar siffrorna som att nånstans inom mig kanske löparen finns kvar.

Tekniken kändes sådär: löpningen kantig och onaturlig. Kändes som jag blev sittandes och inte fick fram höften. Men det bekommer mig inte en sån här dag: verkar som motorn och syreupptagningen kanske finns där!!

https://connect.garmin.com/modern/activity/1821630017

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s